8 Şubat 2015 Pazar

"İsyan etme, kınama, dua et."

İsyan etme..

Sahip olamadıklarına, yitirdiklerine, özlediklerine, yaşadıklarına.. İsyan etme dediler hep. İsyan etme, bu senin sınavındır. Yüce gönüllü olma şansıdır. Daha fazlasına sabredilme, acıdan anlayabilme, başına gelenin bir başkasının başına gelmemesini dileyecek kadar yüce gönüllü olabilme şansıdır. Sorgulamaz mısın? Elbet sorgularsın, insanız neticede. Cevabı bulamadığında önce derin bir nefes almaya çalışırsın, düğüm düğüm yutkunmak zor elbet, kabullenirsin. Bu senin sınavın, isyan etme. Şükret kalanlara. Şükret ki şükrettikçe şükredeceklerin artsın. 

Kınama..

Başkasının başına geleni, hatalarını, yaşadıklarını.. Kınama dediler hep. Kınama, neyi kınarsan başına gelmeden ölmezsin. Sen eleştirdikçe, sen kınadıkça ne uzar ne kısalır karşındaki. Ama sen? Ağzın dolu dolu kınadığın o şeyleri gün olur ağlaya ağlaya yaşarsın. Kabul etmek gerek, kimse kusursuz değil. Büyüdükçe de kusursuzlaşmıyorsun. İnsan olduğumuz müddetçe doğrular da bizim için hatalar da. Hele bazıları öyle güzeldir ki seve seve yaparsın. Hepsi birer yol açar sana. Kimi yoldan gülerek geçersin kimi yoldan ağlayarak. İyisinden de ders alırsın kötüsünden de. Kimi kararlar aklını titretir kimileriyse kalbini.. Sen kınama, elini uzat. Elini uzat ki sana uzanan eller artsın.

Dua et..

Sağlığın, ailen, sevdiklerin, sahip olmak istediklerin için.. Dua et dediler hep. Dua et, tam yüreğinin içinden iste ne istiyorsan. Sığınacak bir şeyin olsun. Sımsıkı tutunduğun. İnancın ne olursa olsun dua, yürekten istemek demektir. Sen de onu yap, adını koymana gerek yok. Öyle yürekten iste ki duymayan kalmasın içindeki sesi. En önce de sen duy. Çünkü tüm duaların önce senin süzgecinden geçiyor. Senin gücünden, senin zayıflığından, senin bu hayata karşı verdiğin o savaşın süzgecinden geçiyor. Sen bugün düşersen, biriktirdiklerin seni kaldırır. İçinden gelerek iste. İçten iste ki sana da gelenlerin hepsi içten olsun.

Sen unutma bunu hiç sen..
                                                                               
"İsyan etme, kınama, dua et"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder