17 Temmuz 2015 Cuma

" İyi bayramlar! "

Ezbere takılan, duydukça basitleşen bayram cümlelerini tam yürekten söyleyelim mi bu kez? "Dargınların barıştığı, sevdiklerinizle olduğunuz.." Aslında hepsi ezber bozduran. Kırgınlıkların tamiri, herşey kenara bırakılıp uzatılan eller, yüce yürekli olmanın ilk adımı, sadece bayrama değil her güne yakışan.

Yaşınız ister küçük olsun ister büyük, yaşanmışlıktır insanı büyüten. Bayramlarda hem sıcacık elleri öpüp alnınıza yaslamak hem de soğuk mezarlıklarda yanağınızdaki gözyaşını silmektir insanı olgunlaştıran. Hırsla, öfkeyle, bir koşuşturmaca içinde düzene takılıp omuzlara bindirilen yüklerle bürünmüşken bir anda duruverir zaman bayramlarda. İnsana insan olduğunu hatırlatır. Hayatta hiçbişeyin sağlıktan, aileden, sevgiden, merhametten değerli olmadığını..

Sevdiklerinize giderken yol kenarında o gün bile çalışmak zorunda olan çocukları gördüğünüzde, hastanelerde bir nefes dahası için dua edenleri anımsadığınızda, bayramda ellerini bir avuç toprağa dokundurmak zorunda olanları anladığınızda, sadece kendinize değil diğer insanlara, canlılara, doğaya hassasiyetinizi arttırdığınızda.. Birkaç gün değil hergün bayram hepimize.

Keşke'ler biriktirmemek için omuzlarınızdaki yükleri atın, yüreğinizi azad edin. İyi ki'ler dolansın dilinize, hiç bitmesin. İyi ki'ler duysun kulaklarınız, birileri sizin için iyi ki ile başlayan cümleler kursun. 

Mutlu bayramlar, mutlu bir ömür için önce içimizdeki insanın bayramını kutlayalım, elini öpüp başımızın tacı yapalım. 

"Sonrası iyilik, güzellik."

İyi bayramlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder